Kunsttijdschrift Vlaanderen

Welkom bij Kunsttijdschrift Vlaanderen, een tijdschrift met traditie en oog voor vernieuwing. Kunsttijdschrift Vlaanderen besteedt aandacht aan beeldende kunsten en literatuur, muziek, film, theater en architectuur. In vijf themanummers per jaar worden aspecten van de kunst deskundig en toegankelijk belicht in achtergrond-stukken en interviews, met veel illustraties en zorg voor de lay-out. Elk nummer besteedt ook aandacht aan actuele onderwerpen uit de wereld van kunst en cultuur, brengt origineel poëtisch werk, werk in vertaling en een selectie boek- en cd-besprekingen.

Jaargang

Meer info over onze uitgaven in 2017 vindt u in deze brief.

Evenementen

PRESENTATIE THEMANUMMER

Wat is nu juist de hedendaagse poëzie? Eén ding is zeker: ze kan niet bestaan zonder debat. Daarom organiseert Kunsttijdschrift Vlaanderen in samenwerking met Vlaams-Nederlands Huis deBuren een debatavond. Daarin discussiëren vier sprekers over rijkdom, richting en blinde vlekken van de huidige Nederlandstalige poëzie:

- Dieuwertje Mertens (1983) schrijft voor Het Parool over poëzie en proza. Ze stelde met Chrétien Breukers de bloemlezing Dichters uit de bundel (2016) samen.
- Runa Svetlikova (1982) is dichter en lesgever poëzie. Ze won met Deze zachte witte kamer (2015) twee debuutprijzen.
- Harm Hendrik ten Napel (1991) richtte met zijn broer Roelof Klecks.nl op, plaats voor literaire kritiek. Zelf schrijft hij korte verhalen.
- Bart Van der Straeten (1979) werkt als onderwijsbegeleider bij de Vakgroep Letterkunde van de UGent en is onder meer redacteur bij De Reactor. Hij debuteerde als dichter in 2014 met onbalans.
- Moderator is Xavier Roelens (1976), dichter en medesamensteller van het themanummer ‘De woorden en de wegen’.

Vertrekpunt voor de discussie zijn de opinieteksten die de sprekers schreven voor het themanummer. Ze geven antwoord op vragen als: welke weg lijkt de poëzie vandaag in te slaan? Welke term zou u op die richting kleven? Wie zijn de dichters die deze nieuwe richting uitstralen? En vindt u die richting een goede evolutie?
In het debat leggen we de vier meningen kritisch naast elkaar om zo tot een onmisbaar totaaloverzicht te komen.

PRAKTISCH

Donderdag 11 mei om 19.30 uur
Vlaams-Nederlands Huis deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel
Debatavond met aansluitend receptie

Graag uw komst bevestigen via kunsttijdschriftvlaanderen@skynet.be

BLIJF OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Kunsttijdschrift Vlaanderen, bezorg ons dan uw naam, post- en e-mailadres via kunsttijdschriftvlaanderen@skynet.be

Partners van Kunsttijdschrift Vlaanderen