Kunsttijdschrift Vlaanderen

Welkom bij Kunsttijdschrift Vlaanderen, een tijdschrift met traditie en oog voor vernieuwing. Kunsttijdschrift Vlaanderen besteedt aandacht aan beeldende kunsten en literatuur, muziek, film, theater en architectuur. In vier themanummers per jaar worden aspecten van de kunst deskundig en toegankelijk belicht in achtergrond-stukken en interviews, met veel illustraties en zorg voor de lay-out. Elk nummer besteedt ook aandacht aan actuele onderwerpen uit de wereld van kunst en cultuur, brengt origineel poëtisch werk, werk in vertaling en een selectie boek- en cd-besprekingen.

Folder

Meer info vindt u in de folder, editie 2015.

Evenementen

Vier cultuurministers op een rij. Een historisch gesprek

Karel Poma, Luc Martens, Bert Anciaux en Sven Gatz spreken over hun keuzes als Vlaams cultuurminister. Een debat van Folio, koepel van 30 culturele, literaire en erfgoedtijdschriften.

Vrijdag 19 december, 20u-22u
Bozar, Brussel – 6 € / 4 €
www.foliotijdschriften.be
Reservatie verplicht, via 02/507.82.00, tickets@bozar.be

Daguitstap: Kunst in glas. Glas in kunst

Het GlazenHuis, ’t Kristallijn en Kunsttijdschrift Vlaanderen nodigen u en uw vrienden uit voor een boeiende Dag van glas op zaterdag 17 januari. Samenkomst om 10.30 uur in ’t Kristallijn, Blauwe Keidreef 3, Mol.

- Ontvangst met koffie in ’t Kristallijn, de socio-culturele site van Sibelco, prachtig gelegen te midden van het ontginningsgebied van wit zand.
- Rondleiding in het Quartz Experience Center waar we kennismaken met de fascinerende geschiedenis van Sibelco en de kwartswinning in de streek.
- Gezamenlijke lunch in een restaurant in Lommel.
- In het GlazenHuis, Dorp 14b in Lommel, volgen een voorstelling van het themanummer Kunst in glas. Glas in kunst, een bezoek aan de tentoonstelling Body Talk onder leiding van artistiek directeur Jeroen Maes en een demonstratie glasblazen in het atelier. Einde voorzien omstreeks 17 uur.

Inschrijven kan door 15 euro per persoon (bij lunch is drank niet inbegrepen) over te schrijven op rekeningnummer BE 65 4679 3513 9196 • BIC: KREDBEBB vóór 12 januari op naam van Kunsttijdschrift Vlaanderen, Legeweg 155, 8200 Sint-Andries Brugge met vermelding Dag van glas en het aantal personen. Uw betaling geldt als inschrijving.

Partners van Kunsttijdschrift Vlaanderen