Kunsttijdschrift Vlaanderen

Welkom bij Kunsttijdschrift Vlaanderen, een tijdschrift met traditie en oog voor vernieuwing. Kunsttijdschrift Vlaanderen besteedt aandacht aan beeldende kunsten en literatuur, muziek, film, theater en architectuur. In vijf themanummers per jaar worden aspecten van de kunst deskundig en toegankelijk belicht in achtergrond-stukken en interviews, met veel illustraties en zorg voor de lay-out. Elk nummer besteedt ook aandacht aan actuele onderwerpen uit de wereld van kunst en cultuur, brengt origineel poëtisch werk, werk in vertaling en een selectie boek- en cd-besprekingen.

Folder

Meer info vindt u in de folder, editie 2016.

Evenementen

Het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven (CVAa), het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) en Kunsttijdschrift Vlaanderen nodigen u van harte uit op de finissage van de tentoonstelling Het huis, de mentor, het archief. Christian Kieckens op zondag 5 juni om 14 uur. U wordt verwacht in de Muziekstudio van deSingel, Desguinlei25, 2018 Antwerpen.


• Verwelkoming door Sofie De Caigny, coördinator van het CVAa en het VAi.


• Voorstelling van het boek Autonomous Architecture in Flanders. The early work of Marie-José Van Hee, Paul Robbrecht and Hilde Daem, Christian Kieckens and Marc Dubois door architect Caroline Voet.


• Katrien Vandermarliere (VAi) en Lara Schrijver (hoogleraar architectuur, UAntwerpen) gaan over het boek in gesprek met Angelika Schnell (hoogleraar geschiedenis en theorie van de architectuur, Akademie der bildenden Kunste, Wien).


• Voorstelling van het themanummer BE.tekenen van Kunsttijdschrift Vlaanderen door samensteller en architect Marc Dubois.


• Gelegenheid de tentoonstelling te bezoeken.


Het aantal deelnemers is beperkt. Inschrijven kan tot uiterlijk 22 mei via  kunsttijdschriftvlaanderen@skynet.be met vermelding van naam, adres, telefoon en aantal deelnemers. U ontvangt een bevestiging over uw komst.

BLIJF OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Kunsttijdschrift Vlaanderen, bezorg ons dan uw naam, post- en e-mailadres via kunsttijdschriftvlaanderen@skynet.be

Partners van Kunsttijdschrift Vlaanderen